Schłodzona zupa kukurydziana z Adobo Swirl

Need a zupa bezglutenowa, bezmleczna i wegetariańska? Schłodzona zupa kukurydziana z Adobo Swirl może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, sok z limonki, niskosolny bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Schłodzona zupa pomidorowa z Kolendro-jogurtowym wirem, Schłodzona Zupa Kukurydziana, oraz Schłodzona zupa kukurydziana i krewetkowa.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć na miękko, o 4 protokół.
Dodać ziarna kukurydzy, bulion i 1 łyżkę soku z limonki; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż kukurydza jest po prostu miękkie, o 3 protokół. Pracując partiami, zupa puree w blenderze, aż będzie prawie gładka. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę soku z limonki i 1 szklankę wody (lub więcej, jeśli jest to potrzebne do cienkiej zupy do pożądanej konsystencji). Doprawiamy zupę kukurydzianą do smaku solą i pieprzem.
Przelać zupę do dużej miski; przykryć i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 2 godzin lub na noc.
W międzyczasie ubijamy pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i sosu adobo w małej misce, aby zmiksować. Schłodzoną zupę kukurydzianą podzielić na 4 miski.
Zupę skropić olejem adobo, następnie udekorować kolendrą i podawać.