Schłodzona jagnięcina w plasterkach z sosem z groszku
Need a danie główne bezglutenowe? Schłodzone plasterki jagnięciny z sosem Groszkowym miętowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 17g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety jagnięce z miętowym sosem jogurtowym, Kotlety jagnięce z miętowym sosem holenderskim, oraz Schłodzona Zupa Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Powierzchnię jagnięciny natrzeć 1 łyżką soku z cytryny i oliwą z oliwek.
Posypać równomiernie grecką przyprawą i 1/2 łyżeczki soli. Zrobić kilka małych szczelin na zewnątrz jagnięciny; stuff z plasterkami czosnku.
Umyć jagnięcinę sprayem do gotowania.
Miejsce na stojaku grillowym; grill 10 do 11 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 14
Pozostałą 1 łyżkę soku z cytryny wymieszać z jagnięciną. Schłodzić jagnięcinę co najmniej 1 godzinę.
Podczas gdy jagnięcina dreszcze, proces mięty, jogurt, śmietana, pieprz, i pozostałe 1/4 łyżeczki soli w robocie kuchennym, aż gładkie, zatrzymując się zeskrobać w dół boki.
Przełożyć sos miętowy do małej miseczki; wymieszać z groszkiem. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania. Jagnięcinę cienko pokroić; podawać z sosem miętowym.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.
Uwaga: aby upiec jagnięcinę w piekarniku zamiast grillować, umieść ją na blasze pokrytej natryskiem do pieczenia na patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku o temperaturze 425 przez 32 minuty.