Schab wieprzowy z zielonym pieprzem
Schab wieprzowy z zielonym pieprzem wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wino, schab, mielone nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Spróbuj Pikantny zielony i czerwony Schab Tostadas, Pieczony Schab W Sosie Z Zielonego Pieprzu, oraz Schab pieczony na cydrze z dodatkiem Chutney z zielonych pomidorów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. pozostaw wieprzowinę w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Umieść wieprzowinę, tłustą stronę do góry, na patelni wystarczająco dużej, aby wygodnie ją trzymać. W małej misce, ubij razem oliwę z oliwek, 2 łyżeczki każdej musztardy, nasiona kopru włoskiego, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Rub mieszaninę na wierzchu wieprzowiny i piecz przez 1 do 1 1/4 godziny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 140 stopni F.
Wyjąć z piekarnika, przenieść na deskę do krojenia i przykryć szczelnie folią aluminiową na 20 minut.
Do sosu, usunąć wszystko, ale 1/4 szklanki tłuszczu z patelni. Jeśli nie ma 1/4 szklanki, dodać tyle masła do patelni, aby 1/4 szklanki ogółem. Na średnim ogniu wymieszaj mąkę z tłuszczem na patelni i gotuj przez 1 minutę.
Dodaj wino i zeskrobać wszystkie brązowe kawałki z dna patelni.
Dodaj bulion z kurczaka, pozostałe 2 łyżeczki każdej musztardy, zielone ziarna pieprzu, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do gotować na wolnym ogniu przez 5 do 10 minut, aż sos jest zmniejszona i lekko zagęszczony.
Zdjąć sznurki z pieczonej wieprzowiny, pokroić między kości i podawać na ciepło z ostrym sosem.
3 duże cebule, nieobrane i ćwiartowane
6 marchewek, nieobranych i podzielonych na pół
4 łodygi selera naciowego z liśćmi, pocięte na części
4 Pasternaki, nieobrane i pokrojone na pół (opcjonalnie)
20 gałązek świeżej pietruszki płaskolistnej
15 gałązek świeżego tymianku
20 gałązek świeżego koperku
1 główka czosnku, nieobrana i pokrojona w 1/2 w poprzek
2 łyżeczki całego czarnego pieprzu
Umieścić kurczaki, cebulę, marchew, seler, pasternak, pietruszka, tymianek, koperek, czosnek, sól i pieprz w garnku 16 do 20-quart z 7 kwarty wody i doprowadzić do wrzenia. Przejrzyj powierzchnię w razie potrzeby. Gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny. Przecedzić całą zawartość garnka przez durszlak, odrzucając kurczaka i warzywa, i schłodzić. Odrzuć stwardniały tłuszcz, a następnie zapakuj bulion w pojemniki na ćwiartki.