Schab nadziewany żurawiną i rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Schab nadziewany żurawiną i rozmarynem spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.81 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 363 kalorie, 38g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Boże Narodzenie. Mieszanka schabu w środkowej części, sok żurawinowy, port i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, Mortadella-Schab faszerowany z rozmarynem pieczone ziemniaki, oraz Schab Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść żurawinę w małej misce; wlej 1/2 szklanki soku żurawinowego na jagody i namocz 10 minut lub do momentu, gdy owoce zostaną lekko napompowane.
Odcedzić, jeśli to konieczne.
Schab schabowy utnij z nadmiaru tłuszczu; opłucz i osusz. Rozciąć 1 KONIEC schabu z końcówką małego noża, aby nacięcie 1/2 cala. Użyj ostrzenia stali lub uchwytu drewnianej łyżki, aby zrobić tunel wewnątrz środka schabu.
Połącz żurawinę i 1 łyżkę rozmarynu; mieszaj w dół tunelem, używając uchwytu łyżki, aby przebić się przez środek. Jeśli uchwyt nie jest wystarczająco długi, aby przejść całą drogę, rzeczy z obu końców. Polędwicę wieprzową natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek, pozostałą 1 łyżką rozmarynu, tymianku, soli morskiej i pieprzu.
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek z masłem w ciężkich pieczenia patelni lub dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Schab smażony równomiernie ze wszystkich stron, 7 do 8 minut lub do złotego koloru.
Dodaj port i pozostałe 1 szklanka soku żurawinowego; doprowadzić do niskiego wrzenia, skrobanie wszelkie brązowe kawałki z dna patelni.
Piec w 350, fastrygowanie kilka razy, 40 do 45 minut lub do termometru mięsa włożonego do środka rejestry wieprzowe 15
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika i położyć na półmisku.
Niech odpoczną, luźno przykryte, 10 do 15 minut. (Wieprzowina będzie nadal gotować.)
Wyjąć wieprzowinę na półmisek.
Ubij razem skrobię kukurydzianą i 1 łyżeczkę patelni.
Podgrzać Pozostałe kapiące patelnie na średnim ogniu w wytrzymałej patelni do pieczenia lub dużej patelni.
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia, stale ubijając; gotować 1 minutę. Łyżka na wieprzowinę tuż przed podaniem.