Schab kubański z papryką i cebulą
Kubańska rożen wieprzowy z papryką i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 70g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest przyniesiony przez Chow. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, schab, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 87%. Spróbuj Schab kubański z papryką i cebulą, Grillowany Schab z papryką i cebulą, oraz Schab Po Kubańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki z wyjątkiem wieprzowiny umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę; odstawić.Mieć 6 (16-calowy) długości sznurka rzeźnika gotowy. Aby wymieszać wieprzowinę, umieść mięso na desce do krojenia z jednym końcem skierowanym w Twoją stronę. Pokrój wzdłuż środka, prawie, ale nie do końca przecinając wieprzowinę, pozostawiając około 3/4-do 1-cala grubości mięsa nienaruszone. Otwórz wieprzowinę jak książkę i popchnij ją, aby spłaszczyć.Zaczynając od lewej strony, z ostrzem noża równolegle do deski do krojenia i ostrzem skierowanym w lewo, pokrój w dół długość szwu, zachowując grubość 3/4 do 1 cala. Wyciągnij mięso otwarte i naciśnij w dół, aby spłaszczyć. Kontynuuj cięcie i spłaszczanie, aż cała lewa połowa będzie miała grubość od 3/4 do 1 cala. Obróć wieprzowinę i powtórz na drugiej połowie. Odwróć wieprzowinę tak, aby była ścięta. Używając rąk, natrzyj połowę mieszanki czosnku na górnej powierzchni wieprzowiny. Odwróć wieprzowinę ponownie i natrzyj pozostałą połową mieszanki czosnku.Zaczynając od prawej strony, zwiń wieprzowinę do ciasnego cylindra. Tie go w poprzek z kawałków Sznurka, odstępy je około 1 1/2 cala od siebie. Odciąć nadmiar sznurka.
Przełożyć schab na blachę do pieczenia i przykryć folią.
Usuń środkowy pręt (rożen) i widelce z grilla gazowego na zewnątrz z mocowaniem do rożna. Włącz palnik rożenowy, włącz lewy i prawy palnik grillowy na średni (pozostaw środkowy palnik wyłączony) i pozwól grillowi ogrzać się na średni (około 177° do450). W międzyczasie załaduj wieprzowinę na rożen i przygotuj warzywa.Przesuń 1 widelec z zębami na rożen z zębami skierowanymi do wewnątrz, ustawiając go około 10 cali od końca rożna i dokręć widelec do połowy. Przesuń ślinę przez środek wieprzowiny wzdłuż i popchnij wieprzowinę, aż będzie mocno osadzona na zębach widelca. Zamocuj drugi widelec z zębami skierowanymi do wewnątrz i przesuń go w dół, aż będzie mocno osadzony w wieprzowinie. W razie potrzeby dostosuj widelce i wieprzowinę, aby były wyśrodkowane na rożnie. Dokręcić oba widelce na miejsce; odstawić. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową.
Paprykę i cebulę ułożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić.Gdy grill jest gotowy, załaduj spiczasty koniec rożna na silnik rożna.
Umieść arkusz warzyw bezpośrednio na ruszcie grillowym pod wieprzowiną. Włącz silnik rożna, przykryj grill i gotuj, mieszając warzywa co 30 minut, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka wieprzowiny 63°, około 1 do 1 1/2 godziny.Wyłącz silnik rotisserie, palnik rotisserie i palniki grillowe. Używając uchwytów do garnków lub ręczników kuchennych, ostrożnie wyjmij rożen na deskę do krojenia i poluzuj widelce.
Wyjmij wieprzowinę z rożna i usuń widelce. Namiot wieprzowinę luźno folią aluminiową i pozostawić na co najmniej 10 minut.
Wyjmij tacę z warzywami z grilla i przykryj folią aluminiową.
Pokroić i wyrzucić sznurek z wieprzowiny.
Mięso pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala i podawać z warzywami.