Scaloppine wieprzowy ze słodko-tartą szalotką

Scaloppine wieprzowy ze słodko-tartą szalotką
Scaloppine wieprzowy ze słodko-tartą szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, rosół z kurczaka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Skalopina Wieprzowa, Skalopina Wieprzowa, oraz Scaloppine Wieprzowy Z Ziołami.

Instrukcje

1
Wieprzowinę opłukać i osuszyć; odciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
2
Pokrój każdy kotlet na pół poziomo, aby uzyskać w sumie osiem cienkich kawałków. Praca z dwoma na raz, kawałki kanapki między arkuszami folii. Używając wałka do ciasta lub płaskiej strony młotka mięsnego, Funt wieprzowiny do nawet 1/4 cala. gęste i doprawione z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
3
Mąkę wlać do szerokiej, płytkiej miseczki. Zanurz każdy kawałek wieprzowiny w mące, obracając się, aby całkowicie pokryć. Wyrzucić pozostałą mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Na średniej patelni na średnim ogniu połącz 2 łyżki. oliwa z oliwek z 1 łyżką. masło. Gdy stopiony i gorący, dodać szalotki i gotować, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i dodać ocet i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są dobrze rumiane i miękkie po przekłuciu, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Około 5 minut przed wykonaniem szalotki, na dużej patelni na średnim ogniu, połącz pozostałe 2 łyżki. oliwa z oliwek i 1 łyżka. masło. Gdy stopiony i gorący, dodać wieprzowinę w jednej warstwie (w partiach, jeśli to konieczne) i gotować, obracając raz, tylko do lekko rumiane z obu stron i nie różowy w środku (wyciąć do testu), o 4 minut w sumie na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przełożyć wieprzowinę na ciepły talerz i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Dodaj bulion z kurczaka i wino na patelnię i wymieszaj, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki. Gotować, aż płyn zmniejszy się o jedną czwartą, około 2 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie dodać szalotkę na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Wymieszać do okrycia, a następnie zalać wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
9
Uwaga: Riesling jest jednym z najlepszych białych winogron na świecie. Jednak wczesne wersje z Zachodu były proste, syropowate i wiotkie, a jego reputacja jako schlock została przypieczętowana. Prawda jest taka, że Riesling występuje w różnych poziomach cukru, od suchego do dość słodkiego. Ci z Alzacji, Francji, skłaniają się ku bardzo suchym; Niemieckie butelki biegną gamą. Ale najlepsze mają wielką kwasowość, która utrzymuje wino ostre i orzeźwiające, bez względu na to, jak słodkie. Owoce pestkowe, jabłka, gruszki i cytrusy często zawierają ślady kwiatów, minerałów i tego, co można opisać jako nawiedzającą jakość oleju napędowego - jeśli można to sobie wyobrazić jako dobrą rzecz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone WinogronaZielone Winogrona
RieslingRiesling
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
To właśnie kwasowość sprawia, że Riesling jest doskonałym winem do jedzenia: suszone są wspaniałe ze skorupiakami (owoce czerpią ze słodyczy krabów i krewetek), sushi, drób, wieprzowina, słone wędliny, takie jak szynka, i-zaskakująco-jajka; słodsze wersje dobrze nadają się do słodko-kwaśnych potraw i pikantnych potraw tajskich lub południowo-zachodnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
RieslingRiesling
DróbDrób
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
KrabKrab
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
1
Claiborne & Churchill Dry Riesling 2005 (Central Coast; $18). Alzacki-wytrawny, mineralny, z chrupiącymi brzoskwiniami i cytrusami; spróbuj z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suchy RieslingSuchy Riesling
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
2
Mandolina Riesling 2004 (Monterey; 10 Zł). Dość wytrawne, z chrupiącymi brzoskwiniami i kwasem; świetne z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn