Sałatki żniwne z winegretem gruszkowym
Harvest Salads with Pear Vinaigrette to przepis na danie bezglutenowe i laktoowowegetariańskie z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 332 kalorie , 10 g białka i 26 g tłuszczu . Za 1,53 USD za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Udaj się do sklepu i kup ser gouda, dressing do sałatek z oliwą i octem, wiosenną mieszankę sałat i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 15 minut . Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Ta ocena jest solidna. Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Włoskie miski chlebowe..używaj ich do zup, sałatek lub dipów , Azjatycka sałatka z gruszką i gorgonzolą z winegretem z granatów oraz Zupa jesienna .
Instrukcje
Obierz i usuń gniazdo nasienne z jednej gruszki; pokrój ją w grube kawałki.
Umieść w małym robocie kuchennym; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Podczas miksowania stopniowo dodawaj sos sałatkowy w stałym strumieniu. Odstaw.
Podziel sałatę na sześć talerzy sałatkowych. Pokrój pozostałe gruszki. Ułóż gruszki i ser na sałatkach.
Posyp migdałami, polej dressingiem.