Sałatka Żelatynowa Żurawinowo-Ananasowa
Sałatka żelatynowa żurawinowo-ananasowa to bezglutenowe przystawka. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka żelatyny malinowej, sos żurawinowy, żelatyna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Żelatynowa Żurawinowo-Ananasowa, Żelatyna Żurawinowo-Ananasowa, oraz Kremowa Żelatyna Z Ananasem Żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Spryskaj formę żelatynową 4-cup lub 9-calową kwadratową patelnię sprayem do gotowania oleju roślinnego. W średniej szklanej misce do mieszania połącz żelatynę malinową i żelatynę bez smaku.
Dodaj 1 szklankę wrzącej wody i mieszaj metalową łyżką nieprzerwanie przez 2 minuty, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wymieszać w 1/2 szklanki zimnej wody.
Dodaj ananasa i sok, sos żurawinowy, i orzechy włoskie. Mieszaj metalową łyżką, aż wszystkie składniki zostaną całkowicie włączone.
Wlać mieszaninę do przygotowanej formy, przykryć folią i schłodzić do twardości.
Około 1 godziny przed podaniem Odwróć formę na talerz do serwowania i pozostaw do siedzenia w temperaturze pokojowej; sałatka uwolni się i wyjdzie czysta z formy.
W misce połącz serek śmietankowy, cukier puder, bitą śmietanę i orzechy włoskie. Łyżka do środka formy.