Sałatka żelatynowa z pianką marshmallow i limonką
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej kolekcji, sałatka z żelatyną i limonką może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 328 kalorii . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,11 USD za porcję. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga ananasa, serka śmietankowego, majonezu i orzechów pekan. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 26% . Podobne przepisy to Sałatka z żelatyną limonkową , Prosta sałatka z żelatyną z limonki i Sałatka z żelatyną gruszkowo-limonkową .
Instrukcje
W rondlu wymieszaj napój gazowany i pianki. Mieszaj na średnim ogniu, aż pianki marshmallow się rozpuszczą.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Dodać żelatynę i serek śmietankowy i mieszać aż żelatyna się rozpuści.
Dodać ananasa i sok, orzechy pekan, majonez i ubitą polewę.
Dobrze wymieszaj i wlej do naczynia o wymiarach 7 x 11 cali i schładzaj, aż zastygnie.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Dutton-Goldfield Dutton Ranch z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 43 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay]()
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Rok 2013 był kolejnym znakomitym sezonem wegetacyjnym w rosyjskiej dolinie rzeki; ciepła wiosna, wspaniała pogoda kwitnienia i długi, umiarkowany sezon dojrzewania. Nasze bloki do mieszanki Dutton Ranch zebrano między 9 września a 11 października; owoce były pięknie czyste i dojrzałe i dały nam wina o kwaśnym kręgosłupie i soczystych aromatach cytrusów i owoców pestkowych, które tak uwielbiamy z naszej okolicy. To wino charakteryzuje się świeżością i równowagą: w nosie prowadzi z nutami cytryny Meyera, gruszki i minerałów, z nutami tropikalnymi i imbirowymi. W ustach soczystość tego sezonu równoważona jest solidną kwasowością i rozwijającym się rdzeniem owocowym, który sprawia, że chcesz do niego wracać. Kwaśna kula cytrynowa, dojrzała gruszka i odrobina zielonego jabłka uzupełniają profil owocowy, a stalowa mineralność i słodka śmietanka dodają złożoności, którą kochamy w tym winie. Umiarkowany alkohol i charakterystyczna soczysta kwasowość Green Valley zapewniają świeży, utrzymujący się cytrusowo-imbirowy finisz. Jest to wino, które ewoluuje w kieliszku i z łatwością wynagrodzi 5 lat leżakowania w piwnicy, ale oba będą stanowić wyzwanie ze względu na swój natychmiastowy urok.