Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj śródziemnomorskiego bakłażana i sałatki jęczmiennej. Ten przepis służy 4. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 17g białka, oraz 46 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, akompaniament: 1 kawałek ricotta salata, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem, Śródziemnomorska Sałatka Jęczmienna, oraz Śródziemnomorska Sałatka Jęczmienna.
Instrukcje
1
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wrzucić bakłażan i cukinię z 5 łyżkami oleju, 3/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu w misce, a następnie rozłożyć w 2 Naoliwione Duże płytkie (1-cal-Głębokie) patelnie do pieczenia. Pieczone warzywa w piekarniku, od czasu do czasu mieszając i zmieniając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż warzywa będą złociste i miękkie, łącznie 20 do 25 minut.
Połączyć warzywa w 1 patelni i ostudzić, rezerwując inne patelni do chłodzenia jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Jęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 3 - do 4-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie gotować scallion, kminek, kolendra, i cayenne, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Zielona Cebula
Mielony Pieprz Cayenne
Kminek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, aż dobrze pokryte olejem, 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Olej Do Smażenia
3
Dodać bulion i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż cały płyn jest wchłaniany i jęczmień jest miękki, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Bulion
Woda
4
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
5
Przenieść do zarezerwowanej płytkiej patelni do pieczenia i rozprowadzić do szybkiego ostygnięcia, odsłoniętego, do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
1
Wymieszać sok z cytryny, czosnek, cukier i pozostałe 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 3 łyżki oleju w dużej misce.