Sałatka Zimowa Caprese

Sałatka Zimowa Caprese
Zimowa sałatka Caprese może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Jeśli masz parmigiano-reggiano, sól i pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Caprese: Toasty w zimie, Makaron Z Buraczanym Makaronem Zimowym Caprese, oraz Insalata caprese all ' americana (Sałatka Caprese W Stylu Amerykańskim) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, wrzucić pomidory z 1/2 szklanki oliwy z oliwek i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Miejsce wycięte bok w dół na małej blasze do pieczenia i piec przez około 2 godziny, lub aż pomidory zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć pomidory z piekarnika i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć schłodzone pomidory na durszlak i odstawić do odsączenia podczas dokonywania pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Połącz czosnek i Parmigiano w blenderze i pulsuj, aż czosnek zostanie grubo posiekany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodaj bazylii i pulse 7 lub 8 razy, lub aż liście są rozdrobnione. Po uruchomieniu blendera powoli dodawać pozostały 1 szklankę oliwy z oliwek, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Toast orzeszki piniowe w 8-calowej patelni saute na średnim ogniu, często podrzucając, aż złoty kolor, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
10
Aby służyć, ułóż 3 połówki pomidorów wycięte z boku na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
11
Umieść kulkę mozzarelli na środku i łyżka 2 łyżki pesto na każdej kuli mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
12
Posypać orzeszkami pinii i udekorować liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
13
Przedruk za zgodą Molto Italiano: 327 prostych włoskich przepisów do gotowania w domu Mario Batali. © 2005 Harper
14
Collins Publishers, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Rodzaje PotrawSałatki
OkazjeZimowe
Magazyn