Sałatka ziemniaczana ze stekiem i chrzanem

Sałatka ziemniaczana ze stekiem i chrzanem
Spódnica stek i sałatka ziemniaczana chrzan może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 38g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 5,62 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka ząbków czosnku, szalotki, spódnica stek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Stek Z Pieczonej Spódnicy Z Sosem Chrzanowym, Sałatka stekowo-ziemniaczana z sosem chrzanowym, oraz Stek W Spódnicy Z Sałatką Z Rukoli.

Instrukcje

1
Naciśnij czosnek w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Ubij przygotowany chrzan i biały ocet winny, następnie 6 łyżek oleju. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wymieszać w plasterkach szalotki. Ziemniaki na parze do miękkości, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
4
Umieść ziemniaki w dużej misce i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodaj pomidory winogronowe i groszek cukrowy do ziemniaków w misce. Delikatnie wymieszać z wystarczającą ilością sosu, aby pokryć i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
Pomidor WinogronowyPomidor Winogronowy
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Ciepła 1 łyżka oliwy z oliwek extra-virgin w ciężkich dużych nonstick patelni overhigh ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Posypać solą i pieprzem. Sear spódnica stek do chrupiące i średnio rzadkie, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spódnica StekSpódnica Stek
8
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw 5 minut. Cienko pokroić stek na lekko przekątnej w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Rukolę podzielić na 4 talerze; skropić większą ilością opatrunku. Top zhorseradish sałatka ziemniaczana, następnie plastry stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Rukiew WodnaRukiew Wodna
StekStek
10
Podawać z pozostałym sosem obok.
11
W porcji: kalorie (kcal) 739,3, % kalorii z tłuszczu 54,0, tłuszcz (G) 44,4, tłuszcz nasycony (G) 11,5, Cholesterol (mg) 66,9, węglowodany (g) 51,5, błonnik pokarmowy (G) 5,6, cukry ogółem (G) 8,5, Białko (g) 33,9
12
Bon Appétit

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn