Sałatka ziemniaczana z chili i kukurydzą

Sałatka ziemniaczana z chili i kukurydzą
Sałatka ziemniaczana z chili i kukurydzy może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz zieloną cebulę, pomidory, chili jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka kukurydziana z parmezanem i Chilli, Południowo-zachodni chleb kukurydziany farsz z kukurydzą i Zielonymi Chili, oraz Zupa kukurydziana z chilli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char Poblano chili i papryka nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w plastikowej torbie; odstawić 10 minut. Obrać i nasiona chili i papryki; pokroić na kawałki 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
BrojlerBrojler
2
Przenieść do dużej miski. Kukurydzę ugotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będzie krucho-miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Drenaż.
4
Wymieszać kukurydzę, pomidory, zieloną cebulę, kolendrę i jalapeño do mieszanki chili i papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PaprykaPapryka
KolendraKolendra
PomidorPomidor
Papryka ChiliPapryka Chili
KukurydzaKukurydza
5
Ziemniaki gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj czosnek i kontynuuj gotowanie, aż ziemniaki będą po prostu miękkie, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
7
Drenaż. Ziemniaki i czosnek opłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
WodaWoda
8
Drenaż. Czosnek mielony.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
9
Ziemniaki i czosnek wymieszać z mieszanką chili i papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
10
Wymieszać sok z limonki i oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Dodaj do mieszanki ziemniaków; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.) Ułożyć rukolę wokół krawędzi talerza; w środku sałatka ziemniaczana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Rukiew WodnaRukiew Wodna
ZiemniakZiemniak
12
* Świeże zielone chili, często nazywane pasillas; dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn