Sałatka ze złotych buraków i słonecznika

Sałatka ze złotych buraków i słonecznika
Sałatka ze złotych buraków i słonecznika to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka baby mesclun, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Z Buraków, Awokado I Rukoli Z Nasionami Słonecznika, Sałatka z buraczków złocistych, oraz Sałatka Ze Złotych Buraków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki piekarnika w dolnej trzeciej i środkowej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przyciąć buraki, pozostawiając 1 cal łodyg dołączonych. Ciasno owinąć buraki w podwójne warstwy folii do opakowań (2 lub 3 w opakowaniu) i piec w środku piekarnika do miękkości, 40 do 45 minut. Buraki rozpakować i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
BurakBurak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
3
Podczas pieczenia buraków, tosty nasiona słonecznika w talerzu ciasta lub małej patelni do pieczenia w dolnej trzeciej części piekarnika, potrząsając od czasu do czasu, aż nasiona są złote, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
BurakBurak
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wymieszać szalotkę, ocet, sól, pieprz i cukier w małej misce, a następnie dodać olej w strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić, zsuń się i wyrzuć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
6
Buraki pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala i delikatnie wrzucić do miski z 3 łyżkami vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wrzucić Kiełki słonecznika i połowę nasion słonecznika z pozostałym vinaigrette w innej misce. Ułóż buraki na 6 talerzach sałatkowych i top z ubranymi kiełkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy SłonecznikaPędy Słonecznika
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
VinaigretteVinaigrette
KiełkiKiełki
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Sałatki posypać pozostałymi nasionami słonecznika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
1
Buraki można prażyć, pokroić i ubrać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn