Sałatka ze złotych buraków i słonecznika
Sałatka ze złotych buraków i słonecznika to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka baby mesclun, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Z Buraków, Awokado I Rukoli Z Nasionami Słonecznika, Sałatka z buraczków złocistych, oraz Sałatka Ze Złotych Buraków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w dolnej trzeciej i środkowej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Przyciąć buraki, pozostawiając 1 cal łodyg dołączonych. Ciasno owinąć buraki w podwójne warstwy folii do opakowań (2 lub 3 w opakowaniu) i piec w środku piekarnika do miękkości, 40 do 45 minut. Buraki rozpakować i lekko ostudzić.
Podczas pieczenia buraków, tosty nasiona słonecznika w talerzu ciasta lub małej patelni do pieczenia w dolnej trzeciej części piekarnika, potrząsając od czasu do czasu, aż nasiona są złote, o 10 protokół.
Wymieszać szalotkę, ocet, sól, pieprz i cukier w małej misce, a następnie dodać olej w strumieniu, ubijając.
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić, zsuń się i wyrzuć Skórki.
Buraki pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala i delikatnie wrzucić do miski z 3 łyżkami vinaigrette.
Wrzucić Kiełki słonecznika i połowę nasion słonecznika z pozostałym vinaigrette w innej misce. Ułóż buraki na 6 talerzach sałatkowych i top z ubranymi kiełkami.
Sałatki posypać pozostałymi nasionami słonecznika.
Buraki można prażyć, pokroić i ubrać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.