Sałatka ze słodkich ziemniaków z boczkiem Vinaigrette

Sałatka ze słodkich ziemniaków z boczkiem Vinaigrette to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 8. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka oliwy z oliwek, słodkich ziemniaków, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka ze słodkich ziemniaków z boczkiem Vinaigrette, Pieczone słodkie ziemniaki z boczkiem Vinaigrette, oraz Grillowana Sałatka ziemniaczana z boczkiem + boczek-Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°. lekko spryskać 2 (15x10x1-cal) patelnie z natryskiem do gotowania. W dużej misce wrzucić słodkie ziemniaki, cebulę, 2 łyżki oleju i 3/4 łyżeczki soli. Ułóż warzywa w jednej warstwie na patelniach.
Pieczenie odkryte 25 minut.
Usunąć cebulę z patelni; odstawić. Wymieszać słodkie ziemniaki. Pieczeń 10 minut dłużej lub aż rumiane.
Tymczasem, w 10-calowej patelni nonstick, gotować boczek na średnim ogniu 10 do 12 minut lub aż ostry.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Pokruszyć boczek; odstawić. Rezerwy 2 kapiele łyżki w patelni.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki oleju, pozostałe 3/4 łyżeczka soli, ocet, musztarda i pieprz do kapieli na patelni; dobrze wymieszać.
Przenieść vinaigrette do dużej miski.
Dodać Prażone słodkie ziemniaki, cebulę, boczek, pekan i rodzynki; wrzucić delikatnie do herbu.