Sałatka z łososia i rukoli z sosem koperkowo-jogurtowym
Sałatka z łososia i rukoli z sosem koperkowo-jogurtowym to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 320 kalorii, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $5.09 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koszerną sól, chrzan, groszek cukrowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niskotłuszczowy zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Melasą Jogurtową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Gotowane steki z łososia z sosem jogurtowo-koperkowym, Sałatka makaronowa z gotowanymi krewetkami i sosem cytrynowo-koperkowym, oraz Sałatka Orzo z sosem jogurtowo-koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Napełnij patelnię o dużej powierzchni lub duży garnek z 6 szklankami wody; dodaj seler, białka scallion, i plasterki cytryny do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Seler
Cytryna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
2
Dodać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować. Gotować do pachnącego (8-10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sól
3
Dodać łososia (woda powinna tylko przykryć filety) do garnka; przykryć i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż ryba będzie nieprzezroczysta (5-8 minut). Szczypcami lub łopatką do ryb wyjąć łososia z bulionu; odstawić na deskę do krojenia do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Bulion
Woda
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Szpatułka
Szczypce
Garnek
4
Podczas gdy ryby kłusują, przygotuj dressing: w średniej misce połącz jogurt, posiekany koperek, chrzan, skórkę z cytryny, sok z cytryny, olej, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, dobrze ubijając. Ułóż rukolę, groszek, rzodkiewkę i liście koperku na 4 talerzach; top z łososiem i posypać zielenią szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Chrzan Pospolity
Sok Z Cytryny
Skórka Cytrynowa
Rukiew Wodna
Groszek Cukrowy
Rzodkiewka
Pieprz
łosoś
Jogurt
Koper
Ryby
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.