Sałatka z zielonych i czerwonych pomidorów
Sałatka z zielonymi i czerwonymi pomidorami to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoowowegetariański przepis na 18 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 23 kalorie . Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Niewielu osobom naprawdę spodobał się ten przystawka. Udaj się do sklepu i kup cebulę, mielony kminek, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 15 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Podobne przepisy obejmują Świeża sałatka z pomidorów koktajlowych z czerwoną cebulą, awokado i papryką , Świeża sałatka z zielonej fasoli i pomidorów z kremowym dressingiem czosnkowym i Zielona sałatka z pomidorów .
Instrukcje
W słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką wymieszaj olej, ocet, sok z cytryny, czosnek, kminek i pieprz; dobrze wstrząśnij. Schłodź.
W dużej misce sałatkowej wymieszaj pomidory, cebulę i bazylię. Około 30 minut przed podaniem skrop dressingiem i wymieszaj, aby pokryć.