Sałatka z zielonej fasoli, czerwonej cebuli i buraków
Pieczona zielona fasola, czerwona cebula i sałatka z buraków to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka smukłej fasoli, buraków, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i czerwonej cebuli, Cytrusowa marynowana czerwona cebula i Złote buraki Sałatka z zieloną fasolką, oraz Sałatka z buraków zielonych i pistacji.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. owinąć buraki szczelnie w folię.
Umieścić bezpośrednio na stojaku piekarnika. Piec do miękkości po przekłuciu nożem, około 1 godziny. Fajne buraki. Obrać i ćwiartki buraków.
Przenieść do dużej miski.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki tymianku, sól, i pieprz; wrzucić do herbu.
Spray 2 duże obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray. Podzielić kliny cebuli między przygotowane blachy do pieczenia.
Cebulę obustronnie posmarować 2 łyżkami oleju, posypać 4 łyżeczkami tymianku, solą i pieprzem. Ułóż cebulę pokrojoną z boku i piecz na złoty kolor na dnie, około 10 minut. Obróć cebulę. Pieczeń na złoty kolor i miękkie, o 10 minut dłużej.
Przenieść do innej dużej miski.
Podzielić fasolkę szparagową między same blachy do pieczenia.
Fasolę skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, 1/4 szklanki wody i 2 łyżeczkami tymianku.
Posypać solą i pieprzem. Przykryć szczelnie folią i piec do prawie chrupiące-miękkie, o 14 protokół. Odkryć i nadal piec, aż odparuje woda i fasola są chrupiące-delikatne, o 5 protokół.
Przełożyć do miski z cebulą. (Buraki, cebula i fasolka szparagowa można przygotować 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Skropić cebulę i zieloną fasolkę octem balsamicznym; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Top z buraków i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.