Sałatka z wędzoną kiełbasą i szpinakiem
Sałatka z wędzoną kiełbasą i szpinakiem to danie główne dla 4 osób. Za 2,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 18 g białka i 17 g tłuszczu. Mieszanka kiełbasy, musztardy miodowej, zielonej cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 81%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Patelnia z pikantną wędzoną kiełbasą i szpinakiem, Zupa z wędzoną kiełbasą, szpinakiem i białą fasolą oraz Portobello nadziewane kiełbasą, szpinakiem i wędzoną mozzarellą.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż i mieszaj kiełbasę na średnim ogniu przez 5 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj fasolę; odłożyć na bok.
W misce wymieszaj jogurt, musztardę i syrop; odłożyć na bok. Rozłóż szpinak pomiędzy czterema miskami lub talerzami; na wierzchu połóż mieszankę kiełbasek, mango i cebulę.
Skropić mieszanką jogurtową.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Elsa Bianchi Chardonnay. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 8 dolarów.
![Chardonnay Elsy Bianchi]()
Chardonnay Elsy Bianchi
Jasne, średnio intensywne aromaty miodowo-cytrynowej, brzoskwini i owoców tropikalnych, czynią to wino natychmiast atrakcyjnym. Miękkie wejście i przyjemna chrupkość łączą przyjemność zarówno jako aperitif, jak i doskonały dodatek do lżejszych dań.