Sałatka Z Sycylijskich Zbiorów
Sałatka z sycylijskich zbiorów może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 389 kalorii, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 41 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, orzechów pinii, oleju i kilku innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Sycylijska, Sałatka Sycylijska, oraz Sycylijska Sałatka Orzo.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rodzynki umieść w małej misce i zalej je wrzącą wodą, aby przykryć.
Odstawić do pulchne i miękkie, o 10 protokół.
W dużej misce umieść rodzynki, winogrona, morele, rozmaryn i cebulę.
Dodać sok z cytryny i wymieszać z oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Oddziel radicchio na liście, oszczędzając serce do innego użytku. Rozerwać na kawałki wielkości kęsa i dodać do mieszanki suszonych owoców wraz ze szpinakiem. Dobrze rzucaj. Podzielić między 4 płyty i góry z prosciutto, jeśli jest używany. Rozsypać orzeszki piniowe na wierzchu.
Smażenie rozmarynu na gałęzi usuwa jego lekko mydlany, gorzki smak, dzięki czemu można użyć więcej.
Rozgrzać 1-calowy olej w głębokiej patelni saute do 350 stopni F. smażyć rozmaryn przez 30 sekund i osuszyć na ręcznikach papierowych. Usuń liście z łodyg i zmiażdż liście w ręcznikach papierowych, aby usunąć nadmiar oleju. Mielić i przechowywać w czystym, szczelnie zamkniętym pojemniku. Użyj smażonego rozmarynu, aby przyprawić sól, dodając ją do mieszanki czarnego pieprzu, suszonej skórki cytrynowej i soli.