Sałatka Z Selera

Sałatka Z Selera
Sałatka z selera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 160 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wodę, chleb kanapkowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ogolona Sałatka z selera, korzenia selera i rzodkiewki, Sałatka z selera i korzenia selera, oraz Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać zewnętrzne sznurki z 4 żeber selera nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selerażebro Selera
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Pokrój obrany seler na 2-calowe długości, a następnie użyj krajalnicy do julienne tyle selera, aby zmierzyć 2 filiżanki, zastrzegając wszystkie ozdoby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
3
Przełożyć seler do miski i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Pokroić wystarczającą ilość ozdób i pozostałych żeber na 1/4-calowe plastry, aby zmierzyć 2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
5
Dodać plastry selera (nie julienne) i wody do małego rondla i gotować na wolnym ogniu, przykryte, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Wyjąć z ognia i dodać natkę pietruszki, mieszając, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
7
Blanszowane plastry selera, pietruszki i pozostałą ciecz przełożyć do blendera i przecedzić do uzyskania gładkości, około 2 minut, następnie przebić przez sito o średniej oczce do miski, naciskając i odrzucając ciała stałe. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu do coulis selera i ustawić miskę w większej misce z lodem i zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Ciepła 1 szklanka oleju w 10-calowej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie smażyć chleb, stale mieszając, aż złoty kolor, 15 do 20 sekund. Natychmiast przełożyć grzanki łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć, a następnie posypać solą selerową. Grzanki chłodne do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SelerowaSól Selerowa
GrzankiGrzanki
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
9
Wymieszać ocet, pieprz, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pozostałą łyżkę oleju w dużej misce do wymieszania, następnie dodać seler julienne i grzanki, podrzucając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
OcetOcet
SelerSeler
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Łyżka około 2 łyżki coulis selera na każdym z 4 talerzy i sałatki stos obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn