Sałatka Z Selera
Sałatka z selera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 160 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wodę, chleb kanapkowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ogolona Sałatka z selera, korzenia selera i rzodkiewki, Sałatka z selera i korzenia selera, oraz Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać zewnętrzne sznurki z 4 żeber selera nożem do parkowania.
Pokrój obrany seler na 2-calowe długości, a następnie użyj krajalnicy do julienne tyle selera, aby zmierzyć 2 filiżanki, zastrzegając wszystkie ozdoby.
Przełożyć seler do miski i schłodzić.
Pokroić wystarczającą ilość ozdób i pozostałych żeber na 1/4-calowe plastry, aby zmierzyć 2 filiżanki.
Dodać plastry selera (nie julienne) i wody do małego rondla i gotować na wolnym ogniu, przykryte, do miękkości, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i dodać natkę pietruszki, mieszając, aż zwiędnie.
Blanszowane plastry selera, pietruszki i pozostałą ciecz przełożyć do blendera i przecedzić do uzyskania gładkości, około 2 minut, następnie przebić przez sito o średniej oczce do miski, naciskając i odrzucając ciała stałe. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu do coulis selera i ustawić miskę w większej misce z lodem i zimną wodą.
Ciepła 1 szklanka oleju w 10-calowej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie smażyć chleb, stale mieszając, aż złoty kolor, 15 do 20 sekund. Natychmiast przełożyć grzanki łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć, a następnie posypać solą selerową. Grzanki chłodne do temperatury pokojowej.
Wymieszać ocet, pieprz, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pozostałą łyżkę oleju w dużej misce do wymieszania, następnie dodać seler julienne i grzanki, podrzucając do herbu.
Łyżka około 2 łyżki coulis selera na każdym z 4 talerzy i sałatki stos obok.