Sałatka z ryżem, szparagami i ogórkiem

Sałatka z ryżem, szparagami i ogórkami może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym, laktoowowegetariańskim i wegańskim przepisem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie , 8 g białka i 7 g tłuszczu . Za 2,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. 52 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Mieszanka oleju roślinnego, cukru, ogórka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Ta ocena jest super. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Sałatka z sałaty, jabłka i ogórka z koprem włoskim i orzechami włoskimi , Sałatka z krewetkami Cajun i marynowanymi ogórkami oraz Sałatka z ogórka i fasoli cannellini .
Instrukcje
W średniej wielkości rondlu zagotuj 1 3/4 szklanki wody.
Dodaj ryż; zagotuj ponownie. Zmniejsz ogień do niskiego, przykryj i gotuj, aż woda zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, około 20 minut. Wymieszaj widelcem; przełóż do miski. Ostudź do temperatury pokojowej.
Gotuj szparagi w dużym rondlu z wrzącą, osoloną wodą, aż będą miękkie, około 1 minuty.
Odcedź i przepłucz zimną wodą, aby ostygło.
Szparagi pokroić na kawałki o długości 2,5 cm.
Do ryżu dodaj szparagi, ogórki i zieloną cebulę.
Wymieszaj musztardę, cukier, ocet, suchą musztardę, olej i posiekany koperek. Przykryj sałatkę i dressing osobno. Schłodź w lodówce, aż będą zimne.
Wlać sos do sałatki i doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć dużą miskę sałatą i nałożyć do niej kopczyk sałaty.
Udekoruj gałązkami koperku.