Sałatka Z Rukoli Z Krewnymi Pomarańczami, Koprem Włoskim I Ricottą Salata

Sałatka z rukoli z krewnymi pomarańczami, koprem włoskim i ricottą Salata może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 105 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sól koszerną; więcej, żarówka kopru włoskiego, ricotta salata i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z rukolą i miętą z suszonymi na oleju czarnymi oliwkami, pomarańczami i ricottą Salata, Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i ricotty Salata, oraz Bezmięsny poniedziałek: makaron Pesto z rukoli z pieczonym koprem włoskim i ricottą Salata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wskazówka: aby uniknąć przebarwień, pokrój Koper tak blisko czasu podawania, jak to możliwe. Nie moczyć kopru w wodzie, lub będziesz rozcieńczyć intensywność jego smaku.
Włożyć szalotki do małej miseczki. Wycisnąć jedną z pomarańczy krwi, aby uzyskać 2 łyżki soku.
Dodać sok i ocet do szalotki. Doprawić mieszaninę solą i kilkoma zmielonymi pieprzem.
Odstawić na 10min. a następnie ubić oliwę z oliwek. Winegret należy zachować w temperaturze pokojowej do momentu użycia (do 2 godzin) lub uzupełnić o jeden dzień wcześniej i przechowywać szczelnie przykryty w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej i ponownie ubijać przed użyciem. Przyciąć wszelkie długie łodygi z rukoli, dobrze umyć liście i osuszyć je.
Umieścić rukolę w dużej misce, przykryć lekko wilgotnym ręcznikiem i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do wrzucenia. Ząbkowanym nożem usuń skórkę i pestkę z krwawych pomarańczy.
Pomarańcze pokroić na pół wzdłuż i pokroić w 1/4-cala grubości pół księżyców. Rezerwy w małej misce w temperaturze pokojowej (lub przechowywać w lodówce, szczelnie owinięte, jeśli działa do przodu). Przyciąć łodygi z cebulki kopru włoskiego.
Przetnij żarówkę na pół wzdłuż przez rdzeń.
Wytnij rdzeń w klinie. Ogolić koper włoski wzdłuż obieraczką do warzyw lub na mandolinie. Będziesz miał wstążki, nie półksiężyce. (Jeśli masz półksiężyce, krojenie poprzeczne zamiast wzdłużne.)
Dodać koper włoski do rukoli i wrzucić.
Ubić vinaigrette do rekombinacji.
Dodać vinaigrette do rukoli i kopru włoskiego i wrzucić ponownie. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać krew pomarańcze i wrzucić delikatnie. Podziel między talerze sałatkowe i rozłóż ricotta salata na każdej sałatce.
na bazie ośmiu porcji, kalorii
5, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
18, Tłuszcz Wielonienasycony