Sałatka z Prosciutto i karmelizowanymi gruszkami i orzechami włoskimi
Sałatka z Prosciutto i karmelizowanymi gruszkami i orzechami włoskimi to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 616 kalorii, 7G białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka prosciutto, woda, ocet winny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiące Prosciutto pieczone Brie Bites z miodem gruszki + orzechy włoskie, Sałatka z czerwonej kapusty z gruszkami i orzechami włoskimi, oraz Sałatka Endive z orzechami włoskimi, gruszkami i gorgonzolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzewaj sok pomarańczowy na średnim ogniu, często ubijając, aż zmniejszy się o 1/
Dodaj do blendera, wraz z octem, cebulą, cukrem, winem, solą i pieprzem, i proces aż będzie gładki. Następnie, mieszając z małą prędkością, zdjąć nakrętkę i powoli skropić oliwą w celu emulgowania (zagęszczenia) dressingu. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Roztopić masło na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Podsmaż gruszki i orzechy na maśle przez 3 minuty.
Dodać cukier i wodę i gotować, stale mieszając, aż złoty kolor i karmelizowane.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce, połączyć prosciutto, sałata i gruszki i mieszaniny orzecha włoskiego.
Dodaj vinaigrette i wrzucić do herbu.
Podawać na dużym włoskim talerzu. Smacznego!