Sałatka z pomarańczy, kopru włoskiego i rukoli

Sałatka z pomarańczy, kopru włoskiego i rukoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z pomarańczy, kopru włoskiego i rukoli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 89 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, Cebulki kopru włoskiego, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i rukoli, Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i pomarańczy z cytrusowym winegretem, oraz Sałatka Z Kopru Włoskiego, Rukoli I Czerwonej Cebuli.

Instrukcje

1
Ocet, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz ubić w małej misce, aż sól się rozpuści. Powoli dodawać oliwę roślinną i oliwę z oliwek, stale ubijając, aż do wymieszania i zagęszczenia. Smak i doprawić więcej soli i pieprzu, w razie potrzeby. Sprawia, że około 1 / 2cup. (Vinaigrette może być wykonane do 2 dni wcześniej. Przechowywać przykryte i schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej i dobrze ubijać przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
VinaigretteVinaigrette
WarzywaWarzywa
MusztardaMusztarda
OcetOcet
OliwkiOliwki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Umieść orzeszki piniowe w małej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotuj, często potrząsając patelnią, aż orzechy będą złotobrązowe i pachnące, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Odciąć plasterek z wierzchołków i dna pomarańczy. Użyj ostrego noża, aby odciąć skórkę i biały rdzeń, zaczynając od góry i podążając za formą każdej pomarańczy. Pracując nad dużą misą, aby złapać soki, wyciąć całe pomarańczowe segmenty z otaczających błon. Odstawić segmenty na bok i wycisnąć jak najwięcej soku z membran do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Usunąć i wyrzucić łodygi z kopru włoskiego. Ćwierć każdą żarówkę, Usuń twardy rdzeń i rozłóż warstwy. Cienko pokroić każdą warstwę i przenieść do miski z zastrzeżonym sokiem pomarańczowym. Dobrze wrzucić, aby zapobiec przebarwieniom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Przed dodaniem do sałatki odsączyć koper włoski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
6
Aby złożyć sałatkę, umieść połowę vinaigrette w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodać rukolę i koper włoski. Top z łyżką opatrunku i wrzucić mieszaninę do herbu. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
Koper WłoskiKoper Włoski
8
W razie potrzeby wlać więcej dressingu. Rukiew wodna powinna być lekko powlekana, ale nie mokra.) Sałatkę podzielić na 8 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
9
Dekoruj pomarańczą i prażonymi orzeszkami pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PomarańczowyPomarańczowy
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W38 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn