Sałatka z pomarańczy i cebuli
Sałatka z pomarańczy i cebuli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 146 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, pomarańczy, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z pomarańczowo-czerwoną cebulą, Sałatka z czerwonej cebuli Orange 'n' , oraz Sałatka z pomarańczy i cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Małym, ostrym nożem odetnij od góry i od dołu 3 pomarańcze (10 oz. każdy), cięcie wystarczająco głęboko, aby odsłonić ciało. Zestaw Pomarańczowy, z jednym ściętym końcem w dół, na pokładzie. Pokrój boki pomarańczy, aby usunąć biały rdzeń i odsłonić miąższ; Odrzuć Skórki. Cienko pokroić pomarańczowy miąższ w poprzek na okrągłe. Ułóż plastry pomarańczy na talerzu. Obierz 1 białą cebulę (5 oz.); pociąć na pół na cienkie rund. Oddzielne rundy w pierścienie i spłukać i odsączyć; równomiernie rozprowadzić na pomarańczach. (Rezerwa pozostałą połowę cebuli do innego użycia.)
Wymieszaj 2 łyżki białego octu winnego i 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Cebulę skropić równomiernie, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.