Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego
Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 196 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz olej roślinny, musztarda dijon, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Kopru Włoskiego, Buraków I Pomarańczy, Sałatka Z Pomarańczy, Buraków I Kopru Włoskiego, oraz Sałatka z kopru włoskiego, buraków i pomarańczy z oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. przyciąć buraki i owinąć oddzielnie w folię; zagniatane krawędzie. Pieczeń na obramowanej blasze do miękkości, 45 minut do 1 godziny.
Wytnij gruby plasterek z góry i na dole każdej pomarańczy. Użyj ostrego noża, aby odciąć skórkę i pestkę z owoców, krojąc od góry do dołu. Pracując nad misą, aby złapać soki, przeciąć między membranami i usunąć pomarańczowe segmenty.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Soki rezerwowe.
Pokrój Cebulki kopru włoskiego na ćwiartki, usuń rdzeń i rozłóż warstwy. Cienko pokroić każdą warstwę i przenieść do miski zebranego soku pomarańczowego; wrzucić.
Buraki wyjąć z piekarnika i ostrożnie wyciągnąć otwartą folię. (Uważaj: gorąca para ucieknie.) Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, trzymaj pod zimną bieżącą wodą i zetrzyj Skórki. Połowę buraków; pokroić każdą połowę w plastry o grubości 1/4 cala.
Ubić ocet, sok z cytryny, sól, pieprz i musztardę. Powoli dodawać oba oleje, stale ubijając.
Odcedzić sok z kopru włoskiego i wrzucić koper włoski z 2 łyżkami. vinaigrette. Na talerzach sałatkowych ułożyć koper włoski, a na wierzchu ułożyć pomarańcze i buraki.
Mżawka Pozostałe vinaigrette na sałatkę.