Sałatka z pieczonych warzyw i Quinoa
Sałatka z pieczonych warzyw i Quinoa może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 197 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, marchew, quinoa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka Z Pieczonych Warzyw Quinoa, Sałatka Z Pieczonych Warzyw Quinoa, oraz Quinoan i pieczona sałatka warzywna Annalise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Paprykę obrać i pokroić w paski.
Obniż temperaturę pieca do 50
W średnim rondlu zagotować 3 szklanki wody i wymieszać z komosą ryżową. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut lub aż płyn zostanie wchłonięty.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Połącz ocet, olej i czarny pieprz w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj marchew do mieszaniny octu; wrzucić do herbu.
Odcedzić marchew przez drobne sito nad miską, zastrzegając marchew i mieszaninę octu.
Umieść marchew na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 500 przez 10 minut.
Dodaj cukinię i żółty squash do reserved mieszaniny octu w misce; wrzucić dobrze do herbu.
Odcedzić mieszaninę cukinii przez drobne sito nad miską, zastrzegając cukinię i mieszaniny octu.
Dodaj mieszaninę cukinii do marchwi na blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Piec dodatkowe 20 minut lub aż warzywa są rumiane.
Wyjąć z piekarnika; całkowicie ostudzić.
Połączyć quinoa, pieczone warzywa, reserved mieszaniny octu, ser, i czosnek w dużej misce; dobrze wymieszać, aby połączyć. Kryj się i wyluzuj.