Sałatka z pieczonych pomidorów, rukoli i mozzarelli

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonego pomidora, rukoli i sałatki z mozzarelli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, ocet balsamiczny, kulki mozzarelli dla niemowląt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rukola, Mozzarella, pomidor na Focaccii, Pomidor Mozzarellan I Rukola Wieża, oraz Grillowana Pizza Z Mozzarellą, Pomidorem I Rukolą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Dodaj pomidory do płytkiego naczynia żaroodpornego 2-quart w jednej warstwie.
Pomidory wymieszać z oliwą, solą i pieprzem do smaku. Upewnij się, że pomidory są pokrojone bokiem do góry po rzuceniu. Smażyć, aż pomidory są bardzo miękkie, o 35 do 40 protokół.
Wyjmij je z piekarnika i utrzymuj w cieple.
W dużej salaterce, wrzucić rukolę, kulki mozzarelli, bazylia i ciepłe pomidory wraz z sokami z naczynia.
Skropić dobrym balsamicznym i doprawić solą i pieprzem, do smaku.