Sałatka z pieczonych buraków z kakao Vinaigrette
Sałatka z pieczonych buraków z kakaowym winegretem to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 12g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz mielony pieprz, cukier, kozi ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków z estragonem Vinaigrette, Sałatka z pieczonych buraków z cytrusowym winegretem, oraz Sałatka z pieczonych buraków z czosnkiem Vinaigrette.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W małej misce, połączyć oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Buraki posmarować mieszanką oliwy z oliwek, a następnie owinąć w folię aluminiową i ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec do przetargu widelca, o 1 godzinę i 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić w folii. Pokroić buraki i odstawić.
Równomiernie podzielić warzywa sałatkowe, sekcje pomarańczowe, orzechy włoskie, kozi ser, czerwona cebula i buraki między 4 talerze sałatkowe. Na wierzchu każda sałatka z 2 łyżkami kakao stalówki.
Skropić kakaowym winegretem tuż przed podaniem.
W małej misce, dodać ocet, kakao w proszku, cukier, sól, i pieprz i ubijać, aż będzie gładka. Powoli dodawać olej, stale ubijając, aż do wymieszania.