Sałatka z pieczonych buraków
Sałatka z pieczonym burakiem to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoowo-owowegetariański przepis na 4 porcje. Ta przystawka ma 277 kalorii , 5 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 1,73 USD za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup miód, wodę, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 78% . Sałatka z pieczonym burakiem i radicchio , Sałatka z pieczonym burakiem, figą i pomarańczą oraz Sałatka z pieczonym złotym burakiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Buraki wyszoruj i przytnij liście o długości 2,5 cm. Zawiń w folię i ułóż na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 1 godzinę lub do miękkości.
Zdejmij folię i pozwól burakom ostygnąć.
W misce nadającej się do mikrofalówki wymieszaj słodkie ziemniaki i wodę. Przykryj i podgrzewaj w mikrofalówce na wysokiej mocy przez 5-6 minut lub do miękkości.
Obierz buraki i pokrój je na małe kawałki. Na czterech talerzach sałatkowych ułóż sałatę, koper włoski, buraki i słodkie ziemniaki.
Wymieszaj ocet, wodę, miód, musztardę, czosnek, sól i pieprz; stopniowo dodawaj olej.