Sałatka z pieczonej wołowiny i kuskusu

Sałatka z pieczonej wołowiny i kuskusu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, oliwę z oliwek, escarole i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Świąteczne resztki: Sałatka z pieczonej wołowiny z sosem sałatkowym z octu ryżowego Chipotle, Sałatka Z Pieczonej Wołowiny, oraz Sałatka Z Pieczonej Wołowiny.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Wrzuć marchewkę i cebulę na obraną blachę do pieczenia z 1 łyżką oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku. Pieczemy do miękkości i lekko złocistego, około 25 minut. W międzyczasie ugotuj kuskus zgodnie z zaleceniami etykiety, dodając rodzynki w ciągu ostatnich 5 minut gotowania.
Odcedzić kuskus i rodzynki i spłukać pod zimną wodą. Zrobić dressing: w małej misce, ubij jogurt z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, harissa, ocet, 1/2 łyżeczki soli i 2 do 3 łyżek wody, aż będzie gładki.
Umieścić escarole w dużej misce i dodać Prażone marchewki i cebulę; wrzucić do zwiędnięcia zieleni lekko.
Dodać mieszaninę kuskus-rodzynki, dressing i rostbef i wrzucić do herbu. Podzielić sałatkę między talerze.
Zdjęcia Antonis Achilleos