Sałatka z pieczonej dyni i soczewicy
Sałatka z pieczonej dyni i soczewicy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 11g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, imbir, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sałatka z chinoanu i soczewicy z dyni, Pikantna sałatka z dyni, koziego sera i soczewicy, oraz Jesienna Sałatka z soczewicy z dyni i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Przenieść do młynka do przypraw i ostudzić, a następnie drobno zmielić. Na dużą blachę do pieczenia wrzucić dyni z pasternakiem, cebulą, mielonym kminkiem, kardamonem, imbirem, gałką muszkatołową i 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez około 35 minut, mieszając raz, lub aż squash i pasternak są miękkie i lekko rumiane. Zostaw włączony piekarnik.
Tymczasem w małym rondlu połącz soczewicę z wodą, szalotką i liściem laurowym i doprowadź do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 25 protokół.
Odcedzić płyn; wyrzucić liść laurowy i szalotkę i doprawić soczewicę solą i pieprzem.
W talerzu ciasto, toast orzechy włoskie w piekarniku przez 5 do 7 protokół, lub aż pachnące.
Ostudzić, a następnie grubo posiekać. W małej misce wymieszaj kolendrę z sokiem z cytryny i pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce, wrzucić pieczone warzywa z soczewicą, orzechy włoskie i dressing i służyć.