Sałatka Z Pieczonej Dyni I Rukoli Z Pekanami, Boczkiem I Kozą C
Pieczona Sałatka z dyni i rukoli z pekanami, bekonem i kozą C może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 483 kalorie, 14g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz Applewood bacon, slivered shallots, pekan, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Ten przepis z kuchni ma 18 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z arugulanem i jabłkami z kozim serem i orzechami pekan, Sałatka z rukoli z boczkiem i orzechami pekan, oraz Pieczona Delicata Squash Z Farro, Pieczoną Czerwoną Cebulą, Kozim Serem I Rukolą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. wrzucić pekan z odrobiną oleju rzepakowego i soli morskiej, i piec, aż pachnące, o 7 do 10 protokół.Tymczasem, obrać i nasiona squasha i pokroić w 1/2-calowe kostki. Wrzucić trochę oleju rzepakowego na dwóch blach do pieczenia (nie tłoczyć) i posypać więcej soli morskiej. Gdy pekan są gotowe, wyjąć z piekarnika, podnieść temperaturę do425 i pieczenia squasha, aż będzie miękka i krawędzie są głęboko brązowe.Podczas pieczenia squasha, pokroić boczek na kawałki 1-calowe i smażyć na dużej patelni. Być może trzeba to zrobić w dwóch partiach, wylewając tłuszcz (pamiętaj, aby go zapisać!) in-between.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach lub na brązowej papierowej torbie.Utrzymuj patelnię na gorąco i upewnij się, że na patelni znajduje się około 6 łyżek tłuszczu z boczku.
Dodaj szalotki i saute na średnim ogniu, aż zmiękną. Wyłączyć ogień i dodać ocet. Wirować, aby połączyć.
Dodaj kilka obrotów młyna pieprzowego wartości świeżego czarnego pieprzu.Sałatkę można podawać teraz, ze składnikami jeszcze ciepłymi lub w temperaturze pokojowej. Aby złożyć: w dużej misce, wrzucić dressing z kabaczki i boczku.
Dodać kilka dużych garści rukoli. Do miski wrzucić około trzech lub czterech gałązek liści tymianku i dodać orzechy pekan (które należy rozbić na kawałki, jeśli jeszcze nie są.) Wrzucić delikatnie. Kropka z kozim serem (może nie trzeba wszystkiego) i podawać.