Sałatka z pieczonej czerwonej papryki i kopru włoskiego

Pieczona czerwona papryka i sałatka z kopru włoskiego może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pieprz, warzywa dla niemowląt, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sałatka Z Pieczonej Czerwonej Papryki I Kopru Włoskiego, Ryż Basmati z prażonym koprem włoskim, papryką, cukinią i kabaczkiem, oraz Sałatka Szparagowo-paprykowa pieczona w piekarniku.
Instrukcje
Char papryki na otwartym ogniu lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Paprykę umieścić w papierowej torbie 10 minut. Paprykę obrać i posiekać, a następnie pokroić w paski o szerokości 3/4 cala.
Wymieszać sok z cytryny, olej, czosnek i suszony pokruszony pieprz w małej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Papryka i dressing mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić. Doprowadzić opatrunek do temperatury pokojowej i przerobić przed użyciem.)
Wrzucić pokrojoną cebulkę kopru włoskiego z połową sosu w średniej misce. Wrzucić czerwoną paprykę z pozostałym sosem w innej średniej misce.
Podziel zieleń na 4 talerze. Ułóż koper włoski i czerwoną paprykę.
Posypać liściami kopru włoskiego, oliwkami i wiórkami parmezanu.
Posypać solą i pieprzem i podawać.
W porcji: kalorie, 140; tłuszcz całkowity, 9 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 1 mg; błonnik, 5 g