Sałatka z pieczonego karczocha z cytryną i miętą

Sałatka z pieczonego karczocha z cytryną i miętą może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Na 4,45 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka parmezanu, mięty, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cały pieczony Karczoch z pieczonym czosnkiem Dip cytrynowy, Kurczak pieczony w piekarniku z cytryną i karczochem, oraz Pieczone na patelni słoneczniki i karczochy z masłem cytrynowo-ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-przez 18-calowy patelni do pieczenia, wymieszać karczochy z 2 łyżki oleju, sól, i pieprz do Płaszcz.
Piec w piekarniku 450, mieszając od czasu do czasu, aż karczochy są rumiane i chrupiące na brzegach i miękkie po przekłuciu, o 15 protokół.
Łyżka karczochów do miski i dodać sok z cytryny, mięty i pozostałą 1 łyżkę oleju; dokładnie wymieszać. Używając obieraczki do warzyw, ogolić parmezan na sałatce.
Odciąć łodygę u podstawy karczocha, za pomocą ostrego noża.
Obrać i oderwać liście wokół podstawy karczocha, aż dojdziesz do delikatnej warstwy liści, które są żółte na dole i zielone na górze.
Odetnij górną trzecią pozostałą część liści (zieloną część). Ostrym nożem do parkowania odetnij cały pozostały zielony, włóknisty materiał wokół podstawy karczocha.