Sałatka z pesto z ziemniaków i zielonej fasoli

Sałatka z pesto z ziemniaków i zielonej fasoli
Sałatka z ziemniaków Pesto i zielonej fasoli zajmuje około 35 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 6 porcji z 241 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za $1.45 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 210 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką lekko liście bazylii, sok z cytryny, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę polubiło ten dodatek. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 96%. Ten wynik jest niesamowity. Sałatka z pesto z ziemniaków i zielonej fasoli, Sałatka Z Zielonej Fasoli I Ziemniaków Z Pesto, oraz Sałatka z zielonej fasoli, pomidorów i ziemniaków z pesto migdałowym i bazyliowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść ziemniaki w dużym koszu do gotowania na parze nad garnkiem z wrzącą wodą. Przykryj i gotuj na parze przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
GarnekGarnek
3
Dodaj fasolkę szparagową do ziemniaków na parze i gotuj pod przykryciem przez kolejne 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
ZiemniakZiemniak
4
Odcedź i natychmiast zanurz się w łaźni lodowej, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
5
Przełóż warzywa do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj pesto i wymieszaj, aby równomiernie pokryć. Dopraw solą i pieprzem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
7
Zrób dużą partię tego pesto latem, kiedy bazylia jest świeża i obfita. Możesz zamrozić go w tackach na kostki lodu, zapakować kostki i używać go przez cały rok jako sosu do makaronu lub wzmocnić jego smak. Doskonale sprawdza się również jako pasta do kanapek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kanapka SpreadKanapka Spread
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
Kostki LoduKostki Lodu
BazyliaBazylia
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
8
Opiekaj orzeszki pinii na małej, suchej patelni na średnim ogniu, aż będą pachnące i złocistobrązowe, często potrząsając patelnią, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Chleb KanapkowyChleb Kanapkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
W robocie kuchennym zmiksuj orzeszki pinii i czosnek razem, aż zostaną zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
10
Dodaj bazylię, parmezan, sok z cytryny oraz sól i pieprz i przetwarzaj na drobno zmielone. Przy uruchomionej maszynie powoli wlewaj olej stałym strumieniem przez rurkę zasilającą i przetwarzaj, aż dobrze się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ParmezanParmezan
BazyliaBazylia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia66
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn