Sałatka z ogolonych buraków i gorzkich warzyw z czosnkiem balsamicznym Vinaigrette

Sałatka z ogolonych buraków i gorzkich warzyw z czosnkiem balsamicznym Vinaigrette jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka octu balsamicznego, radicchio, escarole i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka gorzka z Kaparem Vinaigrette, Grillowane gorzkie warzywa z ogolonym parmezanem, oraz Detoksykująca Sałatka z mniszka lekarskiego i gorzkiej zieleni z estragonem-cytrynowym winegretem.
Instrukcje
Zmiksuj ocet, czosnek, musztardy, cukier i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu w blenderze, aż czosnek będzie bardzo drobno posiekany. Przy włączonym silniku dodaj olej w wolnym strumieniu i mieszaj aż do emulgowania.
Pokrój buraczany papier-cienki krajalnicą.
Wrzucić warzywa i buraki w dużej misce z wystarczającą ilością dressing do Płaszcz.
* Vinaigrette utrzymuje, schłodzone, 1 tydzień. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* ; Burak można pokroić 1 dzień wcześniej i schłodzić w zamykanym worku.* Zieleń można prać (ale nie podrywać) 1 dzień wcześniej i schładzać w zamykanych workach wyłożonych wilgotnymi ręcznikami papierowymi.