Sałatka z mozzarelli pomidorowej z redukcją balsamiczną
Sałatka z mozzarelli z pomidorami z redukcją balsamiczną może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 198 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól i pieprz, sałatę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Balsamiczna marynowana Sałatka z pomidorów i mozzarelli, Sałatka z ogórka, pomidora, mozzarelli z balsamicznym, oraz Świeże pomidory Bruschetta z redukcją balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać ocet balsamiczny do małego rondla i dodać zmiażdżony czosnek; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż ocet zmniejszy się do 1/4 szklanki. Odstawić i schłodzić do temperatury pokojowej.
Liście sałaty podzielić na 4 talerze sałatkowe. Ułóż plastry pomidora na sałacie, a następnie umieść mozzarellę na pomidorach.
Sałatki posypać czerwoną cebulą, malinami i pokrojonymi w plasterki czarnymi oliwkami. Doprawić suszoną bazylią, solą i pieprzem; skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym.