Sałatka z maślanką pomarańczową może być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 78 centów za porcję. Ta przystawka zawiera 223 kalorie, 5 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka maślanki, żelatyny pomarańczowej, bitej polewy z kartonu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 26%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sałatka z maślanką pomarańczową, Sałatka z maślanką pomarańczową i Sałatka z maślanką pomarańczową.
Instrukcje
1
W dużym rondlu zagotuj ananasa i syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdjąć z ognia; wymieszać z żelatyną. Ochłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszaj maślankę. Dodać ubitą polewę i orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Standardowa Miska Waflowa Z Około 50 Kaloriami
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Cukierki Dla Karłów
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
3
Wlać do formy na 8 filiżanek; chłodzić 4 godziny lub całą noc.
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Arboleda Chardonnay. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Arboleda Chardonnay
Arboleda Chardonnay ma jasny i piękny jasnożółty kolor i jest bardzo perfumowany w nosie, z żywiołową stroną z wyraźnymi nutami owoców tropikalnych, takich jak papaja, ananas i lekką nutą melona, wraz z bardziej złożoną i subtelną stroną, która rozwinęła się w beczce i przywołuje na myśl orzechy laskowe, migdały i odrobinę tostów. Na podniebieniu kremowe i długie, z wyśmienitą kwasowością, która nadaje świeżości i napięcia. Jest to złożone wino pełne młodości i dobrej struktury prowadzącej do długiego finiszu, które zapewniają doskonałą trwałość w butelce.