Sałatka z mango, prażonym kokosem i limonkowym winegretem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj rzuconą sałatkę z Mango, prażonym kokosem i limonką Vinaigrette spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 104 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ostry sos, marchewkę, sałatę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sałatka z limonkowym winegretem, Letnia sałatka z kuskusem w limonkowym Winegrecie, oraz Sałatka z Mango i serc palmowych z limonkowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść kokos na ręczniku, młotkiem (lub młotkiem) i dziurkaczem (lub czystym śrubokrętem), dotknij "otworów przelotowych" w co najmniej 2 "Oczy" (wgłębienia) kokosa i spuść płyn.
Ułożyć kokosa na blasze do pieczenia i upiec przez około 1 godzinę. Podgrzać limonki w małej misce, aby uwolnić olejki eteryczne i odstawić do ostygnięcia.
Gdy kokos jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie, połóż na ręczniku i rozwal młotkiem. Z orzecha kokosowego ogolić pieczone "mięso" nożem do parkowania i na krótko odstawić. Mango obrać, pokroić owoce z nasion, a następnie pokroić w drobną kostkę. Obierz marchew i użyj obieraczki do warzyw, aby ogolić marchew na wstążki. Pokrój cebulę tak cienko, jak to możliwe.
Pomidory pokroić w kliny.
Przygotować vinaigrette wyciskając limonki do małej miseczki (pamiętaj, aby dodać olejki eteryczne).
Wymieszać z octem, habanero i ostrym sosem.
Wlać olej do mieszaniny powoli, stale ubijając, aby zagęścić opatrunek. Doprawić solą i pieprzem według własnego uznania.
Sałatę pokroić na kawałki o szerokości 1/2 cala i umieścić w misce, dodać pomidory i marchew. Lekko wrzucić opatrunek. Wierzch z cebulą, kokosem i mango.