Sałatka z makaronem ryżowym kokosowo-Mango jest wegańskie danie główne. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ogórek, olej z orzeszków ziemnych, orzechy nerkowca i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka z makaronem ryżowym z Mango i groszkiem śnieżnym, Sałatka ryżowa z Mango i kokosem, oraz Sałatka z Mango, kurczakiem i brązowym ryżem z sosem kokosowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz sok z limonki, czosnek, agawę lub cukier i sól w dużej misce i ubijaj, aby zmiksować. Przechowywać ubijania jak mżawka w oleju, aż zostanie całkowicie włączone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Czosnek
Agawa
Cukier
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Umieść durszlak na talerzu obok pieca i miej pod ręką szczypce lub skimmer pająka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Skimmer
Piec
Szczypce
3
Mleko kokosowe i wodę połączyć w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodaj makaron i gotuj dokładnie 3 minuty (najlepiej użyć timera). Użyj odpieniacza lub szczypiec, aby je podnieść (pozostawiając garnek na ogniu) i przenieść je na durszlak. (Będą zauważalnie al dente.) Potrząsnąć durszlak na talerzu, aby odsączyć i wysuszyć makaron, a następnie przenieść je bezpośrednio do marynaty w misce. Obróć i podnieś szczypcami i / lub widelcem, aby je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Makarony
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Skimmer
Zegar Kuchenny
Szczypce
Cukierki Peachie-o
Garnek
5
Zwróć durszlak na talerz (opróżniony z jakiejkolwiek wody) w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Piec
6
Dodać fasolkę szparagową do gotującej się mieszanki Woda–Mleko kokosowe. Gotować je przez około 5 protokół, lub aż po prostu miękkie. Użyj skimmera lub szczypiec, aby podnieść je do durszlaka, aby spuścić. Możesz zapisać bulion kokosowy, aby zrobić małą przekąskę zupy dla siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Fasola Szparagowa
Kokos
Bulion
Woda
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Skimmer
Szczypce
7
Dodać fasolkę szparagową (jest OK, jeśli są jeszcze gorące) wraz z marynowanej czerwonej cebuli do mieszaniny makaronu, mieszając delikatnie, aż połączone. (Użyj widelca, aby chwycić cebulę, pozostawiając ich płyn.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Cebula Czerwona
Makarony
Cebula
8
Niech sałatka ostygnie do temperatury pokojowej, a następnie dodać ogórek i marchew. Przykryć i schłodzić do czasu podania; optymalny czas marynowania-schładzania wynosi około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Marchew
9
Wymieszaj mango, miętę i większość orzechów nerkowca na krótko przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Nerkowca
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Mięta
10
Podawać z pozostałymi nerkowcami i dowolną kombinacją ulepszeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Nerkowca
11
Opcjonalne Ulepszenia
12
Mielone jalapeño rozrzucone przez * dotyk skórki z limonki wymieszane, aby nadać mu więcej zing * Kliny limonki * tosty niesłodzone kokos na wierzchu * mielona świeża bazylia (zwykła lub tajska) i/lub kolendra na wierzchu * pasta Chili lub Sriracha na boku
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzony Kokos
Pasta Chili
świeża Bazylia
Klin Wapienny
Skórka Z Limonki
Kolendra
Sriracha
13
Mała Przekąska Do Zupy
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa
14
Nie wyrzucaj resztek płynu do gotowania z kokosem. Zamiast tego zrób z niego przekąskę kucharza, dodając drobne akcenty soku z limonki, cukru, soli i czosnku oraz rozdarty liść bazylii. Popijaj szczęśliwie, kończąc przepis.