Sałatka z kurczakiem i szpinakiem z sosem Tostowo-sezamowym
Sałatka z kurczakiem i szpinakiem z sosem Tostowo-sezamowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 11,15 zł za porcję, ten przepis okładki 76% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, Azjatycki olej sezamowy, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Sałatka szpinakowa z tostami Pepitas i kremowym sosem wegańskim, Sałatka z pieczonej dyni i szpinaku z prażonym sosem migdałowym, oraz Japońska sałatka szpinakowa z pieczonym sosem sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na umiarkowanym ogniu.
Dodać nasiona sezamu i gotować, często mieszając, aż rumiane, 2 do 3 protokół.
Natychmiast usuń nasiona z patelni.
W blenderze połącz ocet, imbir, czosnek, sok pomarańczowy, olej sezamowy, 1/3 szklanki oleju do gotowania, 1/4 łyżeczki soli i 1 łyżkę prażonego sezamu. Puree, aż będzie gładka i pozostawić opatrunek w blenderze.
Na patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu. Piersi kurczaka przyprawiamy pozostałą 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu i dodajemy do patelni. Gotować do brązowego, o 5 protokół. Włączyć i gotować, aż prawie gotowe, o 3 protokół więcej. Przykryć patelnię, zdjąć z ognia i pozostawić na parze przez 5 minut.
Wyjmij kurczaka z patelni. Ustaw patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj wodę. Gotować, zeskrobując dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki, aż zmniejszy się do 1 łyżki stołowej.
Przenieść płyn do blendera i pulse połączyć. Gdy piersi z kurczaka są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, pokroić je na kawałki wielkości kęsa i wrzucić z pozostałymi nasionami sezamu.
W dużej misce, wrzucić szpinak z paskami czerwonej papryki i kurczaka.
Podawać sałatkę z łyżką sos na górze.
Rekomendacja wina: ziołowe, trawiaste nuty sauvignon blanc sprawiają, że doskonale nadaje się do łączenia z sałatkami. Co więcej, jego wysoka kwasowość pozwala mu z łatwością obsługiwać cierpki sok pomarańczowy w tym dressingu.