Sałatka z kurczaka, zielonej fasoli i jęczmienia z papryką i cytryną

Sałatka z kurczaka, zielonej fasoli i jęczmienia z papryką i cytryną
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do skrzynki receptury, rozdrobniony kurczak , fasola szparagowa & sałatka jęczmienna z papryką & cytryna może być przepis należy spróbować. Na 2,39 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 73g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 796 kalorii. 21 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, papryka, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka Z Zielonej Fasoli, Pszenicy I Jęczmienia, Tosty jęczmień, fasolka szparagowa i sałatka Shiitake z tofu, oraz Sałatka z kurczaka z szafranem, gotowaną cytryną i zieloną fasolą.

Instrukcje

1
Usuń skórę z kurczaka i rozdrobnij mięso z kości na kawałki wielkości kęsa. Kaszę pęczak gotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości, ale nie za miękkiej, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień PerłowyJęczmień Perłowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Dobrze odcedzić, a następnie wrzucić do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Fasolkę szparagową blanszować w bardziej wrzącej, osolonej wodzie przez około 5 minut, aż się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia, a następnie osuszyć papierem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Dodać do jęczmienia wraz z papryką, cebulą, migdałami, skórką z cytryny i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
JęczmieńJęczmień
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Składniki dressingu wymieszać z przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Zalać sałatkę, wszystko wrzucić razem i podawać.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Stonestreet Estate Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
Stonestreet Estate Chardonnay
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn