Sałatka z kumkwatu miętowego z sosem jaśminowym
Sałatka miętowa kumkwat z sosem jaśminowym jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawka. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 155 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Mieszanka ścinanych migdałów, sałata maślana rozdarta na kawałki, kumkwaty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ogórek, kumkwat i miętowy koktajl wódki, Zielona Jaśminowo-miętowa herbata mrożona z cytryną, oraz Grillowany kurczak z sosem Kumkwatowo-cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2/3 szklanki wody w małym rondlu na dużym ogniu, aż utworzą się małe pęcherzyki.
Dodaj herbatę i usuń z ognia. Strome 3 minuty i wymieszać. Odcedź herbatę i pozostaw do ostygnięcia; wyrzuć torebki z herbatą.
Tymczasem nasiona i cienko pokroić kumkwaty*.
Połącz posiekane kumkwaty, herbatę jaśminową, olej, sól i pieprz.
Włożyć sałatę, miętę, pokrojone kumkwaty i migdały do salaterki.
Dodaj dressing i wrzucić delikatnie do płaszcza.
* Aby zasiać kumkwat, albo cienko pokroić każdy kumkwat w poprzek około jednej trzeciej drogi do owocu lub ćwiartkę owocu wzdłuż; następnie usunąć nasiona końcówką noża.