Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i truskawek
Potrzebujesz bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lakto ovo wegetariański hor d ' oeuvre? Sałatka z kopru włoskiego, Rukolanu i truskawek może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 12g tłuszczu i w sumie 251 kalorii. Za 2,49 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 53 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, ocet balsamiczny, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 92%. Sałatka z kopru włoskiego, Rukolanu i truskawek, Sałatka z kopru włoskiego, Rukolanu i truskawek, oraz Sałatka z truskawek, kopru włoskiego i rukoli ze Stalówkami kakaowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Włóż ocet balsamiczny do małego rondla i gotuj na średnim ogniu. Gotuj, aż ocet zostanie zredukowany do około 1/3 szklanki i syropu, około 15 minut; schłodzić do temperatury pokojowej.
Usuń pierzaste liście z cebulki kopru włoskiego i posiekaj.
Usuń rdzeń z kopru włoskiego i za pomocą krajalnicy mandoliny lub noża ogol koper włoski w bardzo cienkie plasterki.
Dodaj do salaterki wraz z rukolą i migdałami.
Skrop warzywa zredukowanym octem, dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj, aż się pokryją.
Posyp truskawki i posiekane zarezerwowane liście kopru włoskiego na wierzchu i natychmiast podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche to elegancki i charakterystyczny wyraz odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców skompensowanych delikatnymi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną świeżą kwasowością i strukturą średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą tostową.