Sałatka z kopru włoskiego i endywii z winegretem pomarańczowym

Sałatka z kopru włoskiego i endywii z winegretem pomarańczowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka belgijskiej endywii, oliwa z oliwek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Endywii I Selera Z Winegretem Z Kopru Włoskiego, Sałatka z kopru włoskiego i endywii z różanym winegretem, oraz Sałatka Endywiowa Z Winegretem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zetrzeć skórkę z pomarańczy, aby odmierzyć 2 łyżeczki, a następnie wycisnąć 1 łyżkę soku do dużej miski.
Ubić skórkę, ocet, sól, pieprz i olej, aż dobrze się połączą.
Cebulki kopru włoskiego pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plasterki krajalnicą. Połowę endywii wzdłuż, następnie połowę poprzecznie i pokroić wzdłuż na paski o szerokości 1/4 cala.
Dodać endywia i kopru włoskiego do vinaigrette i wrzucić do połączenia. Schłodzić, pod przykryciem, 15 minut, aby umożliwić rozwój smaków.
* Dostępne w sklepach kuchennych i Uwajimaya (800-889-1928).