Sałatka Z Kiełków Słonecznika
Sałatka z kiełków słonecznika może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Jeśli masz paprykę, sól koszerną, sałatę maślaną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Spróbuj Pieczona Brukselka Z Nasionami Słonecznika, Miso-glazurowany dorsz Czarny na kiełkach słonecznika, oraz Pieczona brukselka z nasionami słonecznika dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubijamy szalotkę, czosnek, ocet, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Odstawić.
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Odciąć i wyrzucić dolne połówki szparagów.
Topy pokroić w 2-in. długości. Gotować szparagi, aż ledwo miękkie, o 3 protokół.
Odcedzić w durszlaku i przenieść do dużej miski z lodem i zimną wodą. Gdy ostygnie, odcedzić i odstawić.
W dużej misce połącz liście sałaty i kiełki.
Dodaj połowę zarezerwowanego vinaigrette i wrzucić ostrożnie tylko do powlekanego. Sałatę i kiełki podzielić na 4 talerze, zaczynając od największych liści na dolnej warstwie.
Posypać każdy stos zieleni szparagami, ogórkiem, papryką i rzodkiewkami.
Skropić warzywa odrobiną winegret.
Miejsce 1 łyżka. kozi ser na każdej sałatce i podawać z pozostałym winegretem i solą morską do posypania, jeśli chcesz.