Sałatka z kalafiora z tuńczykiem i limonkowym winegretem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki z kalafiorem z tuńczykiem z limonką Vinaigrette. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 412 kalorii, 18g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.74 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nadziewane oliwki, ogórek, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kalafior z limonką i ostrą papryką Vinaigrette, Pieczony Tunan na mieszanej zieleni z winegretem Kolendrowo-limonkowym, oraz Sezam Zapiekany Tuńczyk Z Limonką Imbir Vinaigrette Przepis.
Instrukcje
Ugotować mrożony kalafior zgodnie z zaleceniami na worku. Ugotować mrożony groszek zgodnie z zaleceniami na pudełku; odcedzić.
Umieść kalafior i groszek w dużej misce; przechowywać w lodówce.
W szczelnie przykrytym pojemniku wstrząsnąć składnikami vinaigrette aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać tuńczyka, ogórek i zieloną cebulę do mieszanki kalafiora; dodać vinaigrette. Wrzuć do płaszcza. Przykryć; przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do schłodzenia.
Tuż przed podaniem, top z oliwkami i pomidorami.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.