Sałatka z kaktusa, Chayote i zielonego jabłka
Kaktus, Chayote i sałatka z zielonymi jabłkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 188 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szalotki, oliwa z oliwek, granny smith apple, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kukurydza, Chayote i zielone Chile Burritos, Chayote Squash Mock Apple Pie, oraz Sałatka Kaktusowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1 wiosło do kaktusów, płaską stronę w dół, na powierzchni roboczej. Zeskrobać poziomo od wąskiej podstawy wiosła w kierunku szerszego końca za pomocą obieraczki do warzyw lub noża, aby odciąć ciernie i brązowe plamy. Dethorn wiosła po drugiej stronie w ten sam sposób, a następnie przyciąć wokół krawędzi. Powtórz z pozostałymi łopatkami, a następnie pokrój łopatki w poprzek na plasterki o grubości 1/4 cala.
Kaktus blanszować w 6-do 8-quart garnku wrzącej osolonej wody, aż tylko zmięknie, o 1 minutę. Natychmiast przenieść łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą. Osuszyć, a następnie przenieść do dużej miski wraz z chayotes, jabłko, i szalotki.
Pokrój skórkę i cały biały rdzeń z 3 pomarańczy ostrym nożem. Pracując nad misą zawierającą mieszaninę kaktusów, odcinając segmenty wolne od membran, pozwalając segmentom wpaść do misy. Wycisnąć sok z błon i pozostałą pomarańczę do miski, następnie dodać sok z limonki, sól i pieprz i wrzucić.
Odstawić, aż chayotes zwiędną, o 30 minut.
Podczas gdy stoi sałatka, tosty z pestek dyni w 2 łyżki oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż dmuchane i blady złoty, 3 do 4 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać w cayenne. Fajne nasiona w oleju na patelni.
Odsączyć sałatkę w durszlaku ustawionym nad miską, następnie przenieść sok do rondla 1-quart i gotować, aż syropy i zredukowane do około 1/3 szklanki, 4 do 5 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić w pozostałych 3 łyżkach oleju. Powrót sałatkę do miski i wrzucić z sosem, pestki dyni z olejem z patelni i sól do smaku.
Jeśli nie możesz znaleźć świeżych nopales, użyj blanszowanej cienkiej zielonej fasoli.